Veelgestelde vragen over Ultherapy

In onze Ulthera Klinieken worden iedere dag vele vragen gesteld over de Ultherapy behandeling. Begrijpelijk!

Degene die het vaakst voorbij komen, voegen we toe aan onderstaande lijst.

Nee, de behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren. Er kan een lichte tinteling optreden of een warm gevoel van de huid waardoor het wat oncomfortabel aan kan voelen. Dit is de ultrasone energie die zijn uitwerking heeft op de cellen onder de huid. Uiteindelijk zal dit voor het verstrakken van deze lagen zorgen.

De ultrasone energie wordt al meer dan 50 jaar toegepast in de medische wereld. Wetenschappelijk klinisch onderzoek heeft aangetoond dat deze therapeutische toepassing veilig is. Daarnaast is er altijd een intake met de behandelende arts zodat het ook in jouw persoonlijke situatie 100% veilig is.

Het resultaat van de Ulthera behandeling is een strakkere en stevigere huid, en dat zonder chirurgische ingreep. De strakkere huid zorgt voor een vervaging van de rimpels en lijntjes. Het resultaat is na 3 tot 6 maanden na de behandeling zichtbaar en blijft in ieder geval ook 3 tot 6 maanden zichtbaar.

Voor de meeste patiënten is één behandeling voldoende, eventueel kan wanneer het resultaat uitblijft een tweede behandeling toegevoegd worden. Het is namelijk niet zo dat een behandeling de tweede keer minder effectief is, de reactie op de ultrasound en de aanmaak van collageen is er nog steeds. Daarnaast is een periodieke behandeling goed om de natuurlijke veroudering van de huid tegen te gaan. De resultaten kunnen verbeterd worden door de behandeling te combineren met een behandeling met een fractionele CO2 laser. Deze gefractioneerde laser werkt vooral op pigment, de huidstructuur en rimpels, de combinatie met Ultherapie die de huid verstrakt kan een prachtig resultaat geven, zelfs na een behandeling.

Over het algemeen is Ulthera een veilige procedure, maar net als bij elke medische behandeling zijn er enkele mogelijke bijwerkingen en risico’s. De meeste bijwerkingen zijn mild en van voorbijgaande aard. Enkele mogelijke bijwerkingen van Ulthera zijn:

Tijdelijke roodheid: Na de behandeling kan er sprake zijn van milde tot matige roodheid op het behandelde gebied. Dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot enkele dagen.

Lichte zwelling: Sommige patiënten ervaren lichte zwelling na de Ulthera-behandeling. Dit is meestal mild en verdwijnt snel.

Gevoeligheid: De huid kan na de behandeling enige gevoeligheid hebben, vergelijkbaar met een milde zonverbranding. Dit is meestal tijdelijk en verdwijnt vanzelf.

Blauwe plekken: In zeldzame gevallen kunnen er kleine blauwe plekken optreden op de behandelde gebieden. Deze verdwijnen meestal binnen enkele dagen.

Zeldzame complicaties: Hoewel zeldzaam, zijn ernstigere complicaties zoals brandwonden, littekens of veranderingen in de huidskleur mogelijk, maar deze zijn uiterst ongebruikelijk in handen van ervaren medische professionals.

Hoewel Ulthera over het algemeen een veilige procedure is, zijn er enkele situaties waarin mensen geen Ulthera-behandeling moeten ondergaan of waar voorzichtigheid geboden is. Hier zijn enkele gevallen waarin Ulthera mogelijk niet geschikt is:

Zwangerschap: Ulthera wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, omdat er geen onderzoek is gedaan naar de veiligheid van de behandeling tijdens de zwangerschap.

Actieve huidinfecties: Als je momenteel last hebt van een actieve huidinfectie op het behandelde gebied, moet de behandeling worden uitgesteld totdat de infectie is genezen.

Implantaat of metalen prothese: Als je metalen implantaten, protheses of pacemakers hebt in het te behandelen gebied, moet je dit aan je behandelend arts melden, omdat ultrasone energie metaal kan opwarmen.

Actieve huidziekten: Als je actieve huidaandoeningen hebt, zoals eczeem, psoriasis of actieve acne, kan Ulthera de aandoening verergeren. De arts kan adviseren om te wachten tot de aandoening is verbeterd voordat je de behandeling ondergaat.

Recente cosmetische behandelingen: Als je onlangs een andere cosmetische behandeling hebt ondergaan, zoals injectables of laserbehandelingen, kan het nodig zijn om te wachten totdat de effecten van die behandelingen zijn afgenomen voordat je Ulthera overweegt.

Ja, dat kan. De Ultherapy behandeling is een niet-operatieve methode, dus de meeste cliënten kunnen direct na de behandeling hun dagelijkse routine oppakken en meteen weer aan hun werk.