De Ulthera behandeling

Ulthera behandeling
ulthera behandeling

Naarmate we ouder worden, neemt onze collageen productie af. Dit resulteert in een verlies aan kracht en elasticiteit van de huid. Met behulp van ultrasound technologie helpt een Ulthera behandeling de productie van nieuw collageengroei te stimuleren.

Ulthera maakt gebruik van ultrageluid, ook wel bekend van o.a. echo/duplex onderzoek en niersteenvergruizers. Door onze specialisten wordt er net als bij andere behandelingen met ultrageluid een transducer op de huid geplaatst. Op het scherm verschijnt er een duidelijk beeld van de behandelde huid waardoor de behandelaar inzicht krijgt in de opbouw van de huid. Omdat elke huid anders is, kan op die manier nauwkeurig worden bepaald op welk niveau de Ulthera behandeling nodig is.

Dezelfde transducer wordt vervolgens gebruikt om gefocuste energie af te geven op precies de juiste diepte onder de huid te behandelen. Dit alles gebeurt zonder de oppervlakte van de huid te beschadigen. Als reactie op de warmte die door de gefocuste energie ontstaat, zal de aanmaak van nieuwe collageen worden gestimuleerd. Het resultaat is een geleidelijke verstrakking die na afloop van tijd een liftend effect van de huid tot gevolg heeft. Het is eigenlijk een facelift maar dan zonder chirurgische ingreep.

De meeste patiënten zien direct na de behandeling al resultaat, maar dit is een tijdelijk effect. Ulthera stimuleert effectief de aanmaak van nieuw collageen en het lichaam heeft tijd nodig om dit op te bouwen. Binnen een periode van 2 tot 3 maanden zal de huid geleidelijk strakker en steviger aanvoelen.