De Ulthera behandeling

Naarmate we ouder worden, neemt onze collageen productie af. Dit resulteert in een verlies aan kracht en elasticiteit van de huid. Met behulp van ultrasound technologie helpt een Ulthera behandeling de productie van nieuw collageen groei te stimuleren. Zo wordt uw huid weer strakker en krijgt het een jonger uiterlijk!
Ulthera behandeling

Inhoud

Hoe werkt ultrasound energie tijdens de Ulthera behandeling?

Ulthera maakt gebruik van ultrageluid, ook wel bekend van o.a. echo/duplex onderzoek en niersteenvergruizers.

Na het reinigen van je huid en de echografische visualisatie (Op het scherm verschijnt er een duidelijk beeld van de behandelde huid waardoor de behandelaar inzicht krijgt in de opbouw van de huid) van de specifiek te behandelen zones wordt er een gel aangebracht. Daarna wordt de behandelapplicator op je huid geplaatst en doet de ultrasoundenergie zijn werk. Eerst worden de diepe weefsellagen van de huid bekeken en het optimale niveau voor aflevering van de energie bepaald. Daarna wordt de gefocuste ultrasoundenergie afgeleverd op de juiste diepte onder de huid.

Dezelfde transducer wordt vervolgens gebruikt om gefocuste energie af te geven op precies de juiste diepte onder de huid te behandelen. Dit alles gebeurt zonder de oppervlakte van de huid te beschadigen. Als reactie op de warmte die door de gefocuste energie ontstaat, zal de aanmaak van nieuwe natuurlijke collageen en elastine worden gestimuleerd (het proces heet neocollagenese) . Het resultaat is een geleidelijke verstrakking die na afloop van tijd een liftend effect van de huid tot gevolg heeft. Het is eigenlijk een facelift maar dan zonder chirurgische ingreep.

Hoe verschilt deze methode van andere non-invasieve huidverbeteringsmethodes?

Een Ulthera behandeling is dé huidverjongingsmethode gebaseerd op ultrageluid. De behandeling is gericht op de juiste (en dus diepere) huidlagen. De bovenste laag wordt niet behandeld, maar profiteert juist van het strakker worden van de onderlagen. Door middel van het ultrasone geluid en de applicator kan de specialist op het scherm zien wat er gebeurt en hoe de lagen zijn opgebouwd. Zo kan er zorgvuldig gewerkt worden wat natuurlijk een mooi resultaat geeft.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee de behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren. Er kan een lichte tinteling optreden of een warm gevoel van de huid waardoor het wat oncomfortabel aan kan voelen. Dit is de ultrasone energie die zijn uitwerking heeft op de cellen onder de huid. Uiteindelijk zal dit voor het verstrakken van deze lagen zorgen.

Wat kan ik verwachten?

De meeste patiënten zien direct na de behandeling al resultaat, maar dit is een tijdelijk effect. Ulthera stimuleert effectief de aanmaak van nieuw collageen en het lichaam heeft tijd nodig om dit op te bouwen. Binnen een periode van drie tot zes maanden zal de huid geleidelijk strakker en steviger aanvoelen.

Is Ultherapie veilig?

De ultrasone energie wordt al meer dan 50 jaar toegepast in de medische wereld. Wetenschappelijk klinisch onderzoek heeft aangetoond dat deze therapeutische toepassing veilig is. Daarnaast is er altijd een intake met de behandelende arts zodat het ook in jouw persoonlijke situatie 100% veilig is.

ulthera behandeling voorbeeld

Wat zijn de resultaten?

De behandeling zorgt ervoor dat het regenererende proces van de huid weer in gang gezet wordt. Het uiteindelijke resultaat wordt zichtbaar na zo’n 2 a 3 maanden. Klinische testen van de FDA geven aan dat de behandeling bij 9 van de 10 patiënten zorgt voor een zichtbare lift van het behandelde gebied.