Ultherapy ultrasound behandeling

Naarmate we ouder worden, neemt onze collageen productie af. Dit resulteert in een verlies aan kracht en elasticiteit van de huid. Met behulp van ultrasound technologie helpt een Ulthera behandeling de productie van nieuw collageen groei te stimuleren. Zo wordt uw huid weer strakker en krijgt het een jonger uiterlijk!

Stappen

Stap 1. Het Consult

De eerste stap is een consultatie met een getrainde Ultherapy-specialist. Tijdens dit gesprek wordt uw huid beoordeeld om te bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor de behandeling. Uw verwachtingen worden besproken en de specialist zal uitleggen hoe de procedure werkt.

Stap 2. Reinigen en markeren

Bij aanvang van de behandeling wordt uw huid gereinigd om ervoor te zorgen dat er geen vuil of make-up op de huid aanwezig is. Vervolgens zal de specialist het te behandelen gebied markeren om de precieze plaatsen te bepalen waar de ultrasone energie moet worden afgegeven.

Stap 3. Ultrasone energie afgeven

Zodra de huid is gereinigd en gemarkeerd, begint de daadwerkelijke behandeling. De Ultherapy-applicator wordt op de aangegeven zones van uw huid geplaatst. De applicator zendt gefocuste ultrasone energie diep in de huidlagen, waar het de gewenste weefsels verwarmt en de aanmaak van nieuw collageen stimuleert.

De ultrasoundenergie van de Ultherapy behandeling activeert de natuurlijke collageen aanmaak in de huid waardoor de huid wordt gelift. Je huid maakt opnieuw collageen en elastine aan, dit proces heet neocollagenese. Bij Ultherapy wordt alleen gebruik gemaakt van het stimuleren van lichaamseigen collageen. Dit geeft natuurlijke, zichtbare resultaten zonder dat hier een operatie voor nodig is.

Stap 4. Feedback van de huid

Tijdens de behandeling kunt u een licht ongemak of warmte voelen wanneer de ultrasone energie wordt afgegeven. Maar wees gerust, Ultherapy-apparaten zijn uitgerust met geavanceerde technologie om de huid te monitoren en feedback te krijgen. Dit zorgt voor een nauwkeurige aflevering van de energie en maakt de behandeling veilig.

Het wondgenezingsproces treedt op als er een kleine beschadiging in het weefsel wordt gemaakt. Er wordt dan nieuw collageen aangemaakt, dat zorgt voor een strakkere en stevigere huid. Rimpels en lijntjes verdwijnen. Het collageen dat na een Ultherapy® behandeling wordt geproduceerd is lichaamseigen en dus helemaal van jezelf. Het resultaat is een natuurlijk gelifte huid zonder hersteltijd!

Stap 5. Aanpakken van verschillende huidlagen

Een van de unieke aspecten van Ultherapy is de mogelijkheid om verschillende huidlagen te behandelen. De specialist kan zowel de diepe huidlagen als het oppervlak targeten, afhankelijk van uw specifieke behoeften en de te behandelen gebieden.

In tegenstelling tot andere energieleverende systemen beschadigt Ultherapy het huidoppervlak en omringende huidstructuren niet. Dit komt omdat Ultherapy een precieze hoeveelheid ultrasoundenergie aflevert met exact de juiste temperatuur op de juiste huiddiepte. Snijden of injecteren in de huid gebeurt niet bij deze behandeling. Je lichaam zet het natuurlijke wondgenezingsproces in gang als reactie op de geluidsgolven. Daardoor wordt er collageen en elastine aangemaakt in de huid.

Stap 6. Natuurlijke huidverjonging

Bij aanvang van de behandeling wordt uw huid gereinigd om ervoor te zorgen dat er geen vuil of make-up op de huid aanwezig is. Vervolgens zal de specialist het te behandelen gebied markeren om de precieze plaatsen te bepalen waar de ultrasone energie moet worden afgegeven.

Na de behandeling begint het natuurlijke herstelproces van het lichaam. De aangemaakte nieuwe collageenvezels zorgen voor een geleidelijke huidverstrakking en -versteviging in de komende weken en maanden. Omdat Ultherapy niet-invasief is, is er geen hersteltijd nodig, en u kunt terugkeren naar uw normale activiteiten met verbeterde, natuurlijk ogende resultaten.

De behandeling zorgt ervoor dat het regenererende proces van de huid weer in gang gezet wordt. Het uiteindelijke resultaat wordt zichtbaar na zo’n 2 a 3 maanden. Klinische testen van de FDA geven aan dat de behandeling bij 9 van de 10 patiënten zorgt voor een zichtbare lift van het behandelde gebied.

Hoe werkt ultrasound energie tijdens de Ulthera behandeling?

Ulthera maakt gebruik van ultrageluid, ook wel bekend van o.a. echo/duplex onderzoek en niersteenvergruizers.

Na het reinigen van je huid en de echografische visualisatie (Op het scherm verschijnt er een duidelijk beeld van de behandelde huid waardoor de behandelaar inzicht krijgt in de opbouw van de huid) van de specifiek te behandelen zones wordt er een gel aangebracht. Daarna wordt de behandelapplicator op je huid geplaatst en doet de ultrasoundenergie zijn werk. Eerst worden de diepe weefsellagen van de huid bekeken en het optimale niveau voor aflevering van de energie bepaald. Daarna wordt de gefocuste ultrasoundenergie afgeleverd op de juiste diepte onder de huid.

Dezelfde transducer wordt vervolgens gebruikt om gefocuste energie af te geven op precies de juiste diepte onder de huid te behandelen. Dit alles gebeurt zonder de oppervlakte van de huid te beschadigen. Als reactie op de warmte die door de gefocuste energie ontstaat, zal de aanmaak van nieuwe natuurlijke collageen en elastine worden gestimuleerd (het proces heet neocollagenese) . Het resultaat is een geleidelijke verstrakking die na afloop van tijd een liftend effect van de huid tot gevolg heeft. Het is eigenlijk een facelift maar dan zonder chirurgische ingreep.

Uitleg Ulthera
De voordelen van Ulthera